Bluegreen Electronics - Zonnepanelen, Warmtepompen en Airco's

Omvormers

Een zonnepaneleninstallatie bestaat uit meer dan alleen zonnepanelen. Om de opgewekte zonne-energie om te zetten in bruikbare energie is een omvormer nodig. De werking van een zonnepaneleninstallatie is namelijk als volgt:

Er zijn diverse soorten omvormers. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden bieden we u een omvormer of meerdere omvormers die het best in uw situatie passen. Zo installeren we graag een SolarEdge omvormer met Power Optimizers in geval van beschaduwing en eventuele vervuiling. Tevens biedt dit merk de hoogst mogelijke opbrengst per zonnepaneel. Vandaar dat dit systeem naar volle tevredenheid van onze klanten is opgenomen in ons assortiment. 

Schaduw, vervuiling: geen probleem met SolarEdge en bijbehorende Power Optimizers.

Zonnepanelen worden regelmatig onderworpen aan ongelijke situaties. Dit kan veroorzaakt worden door schaduw (bomen of obstakels op het dak zoals schoorstenen, maar bijvoorbeeld ook sneeuw) en door verschillende oriëntaties. Wanneer een conventionele stringomvormer wordt gebruikt, zal de zwakste module de prestatie van het gehele systeem verminderen met als consequentie energieverlies.

Met het omvormersysteem van SolarEdge wordt dit energieverlies geminimaliseerd omdat iedere module is uitgerust met een eigen “power optimizer”. Deze power optimizer volgt continue het “Maximum Power Point (MPP)” van het zonnepaneel en zorgt ervoor dat elk individueel zonnepaneel het maximale vermogen levert onafhankelijk van de andere zonnepanelen in de string, waardoor het systeem maximaal blijft presteren. Dit betekent dat het systeem tot 25% meer energie kan opwekken dan een conventioneel stringomvormer systeem in zulke omstandigheden.

Een bijkomend voordeel van de individuele power optimizer is dat de zonnepanelen sneller reageren op veranderingen in zonnestraling en temperatuur, waardoor het energieverlies wordt geminimaliseerd op bewolkte dagen wanneer deze veranderingen vaak en snel achter elkaar voorkomen. De SolarEdge omvormer heeft een rendement van 99,5%, de hoogste in de industrie. Dit leidt uiteindelijke tot meer energieopbrengst en een hoger rendement op uw investering.

Het SolarEdge systeem bestaat uit:

Kennismaking en voordelen SolarEdge omvormersysteem


Uitleg verschil traditioneel versus SolarEdge


SolarEdge residentiële oplossing: Making Solar Systems Smarter

 

Klaar voor de toekomst - StorEdge™

StorEdge ™ DC gekoppelde opslagoplossing van SolarEdge stelt huiseigenaren in staat maximaal in eigen consumptie te voorzien, zonder daarbij afhankelijk te zijn van een energieleverancier. Ongebruikte PV opwekking wordt opgeslagen in een accu en gebruikt wanneer nodig. Deze oplossing is gebaseerd op 1 omvormer voor zowel PV als opslag. Bestaande SolarEdge systemen kunnen worden uitgebreid met de StorEdge ™-oplossing.

Uitleg StorEdge energieneutraal wonen/werken


Qua elektrawerkzaamheden werken we ook op dit vlak met A-merk producten, zoals de MC4 connectoren van Multi-Contact. Bekijk hieronder waarom:

Elektrawerkzaamheden - Multi-Contact MC4 connectoren

 

Liever een omvormer uit eigen land? Dat kan! Prijstechnisch zijn de omvormers van Nederlandse Mastervolt interessant. Mastervolt stond in 1999 aan de wieg van het grootste, residentiële solarproject ter wereld (500 woningen, 1,3 MegaWatt) in Amersfoort. De omvormers die toen werden geïnstalleerd zijn nog steeds operationeel. Het bewijs voor hun bedrijfszekerheid, het installatiegemak en de service die Mastervolt door de jaren heen verleent.

 

Gaat u liever voor een Duitse omvormer, dan heeft SMA een ruim assortiment aan producten, die over de hele wereld passende omvormers voor alle soorten panelen met diverse capaciteiten biedt: voor kleine dakinstallaties, grote zonne-energieparken, installaties aangesloten op het elektriciteitsnet, evenals stand-alone en backup systemen.

Wenst u een ander merk of type omvormer? Neemt u gerust contact met ons op voor nadere informatie of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend offertebezoek bij u op locatie.