Onze omvormers

Een zonnepaneleninstallatie bestaat uit meer dan alleen zonnepanelen. Om de opgewekte zonne-energie om te zetten in bruikbare energie is een omvormer nodig.

Waarom omvormers?

  • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in gelijkstroom
  • Via de bekabeling gaat de stroom naar de omvormer; deze zet de energie om in wisselstroom die geschikt is voor het elektriciteitsnet
  • Deze stroom wordt via de meterkast gekoppeld aan het bestaande elektriciteitsnet
  • Uw apparatuur en verlichting werken op de zonne-energie

Soorten omvormers

Er zijn diverse soorten omvormers. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden bieden we u een omvormer of meerdere omvormers die het best in uw situatie passen. Zo installeren we graag een SolarEdge omvormer met Power Optimizers in geval van beschaduwing en eventuele vervuiling. Tevens biedt dit merk de hoogst mogelijke opbrengst per zonnepaneel. Vandaar dat dit systeem naar volle tevredenheid van onze klanten is opgenomen in ons assortiment.

SolarEdge

Schaduw, vervuiling: geen probleem met SolarEdge en bijbehorende Power Optimizers.

  • Dé oplossing bij hinder van schaduw en vervuiling
  • Vanuit fabrikant: 12 jaar garantie op omvormer en 25 jaar garantie op Power Optimizers
  • Per zonnepaneel opbrengst te monitoren

Informatie

Zonnepanelen worden regelmatig onderworpen aan ongelijke situaties. Dit kan veroorzaakt worden door schaduw (bomen of obstakels op het dak zoals schoorstenen, maar bijvoorbeeld ook sneeuw) en door verschillende oriëntaties. Wanneer een conventionele stringomvormer wordt gebruikt, zal de zwakste module de prestatie van het gehele systeem verminderen met als consequentie energieverlies.

Met het omvormersysteem van SolarEdge wordt dit energieverlies geminimaliseerd omdat iedere module is uitgerust met een eigen “power optimizer”. Deze power optimizer volgt continue het “Maximum Power Point (MPP)” van het zonnepaneel en zorgt ervoor dat elk individueel zonnepaneel het maximale vermogen levert onafhankelijk van de andere zonnepanelen in de string, waardoor het systeem maximaal blijft presteren. Dit betekent dat het systeem tot 25% meer energie kan opwekken dan een conventioneel stringomvormer systeem in zulke omstandigheden.

Een bijkomend voordeel van de individuele power optimizer is dat de zonnepanelen sneller reageren op veranderingen in zonnestraling en temperatuur, waardoor het energieverlies wordt geminimaliseerd op bewolkte dagen wanneer deze veranderingen vaak en snel achter elkaar voorkomen. De SolarEdge omvormer heeft een rendement van 99,5%, de hoogste in de industrie. Dit leidt uiteindelijke tot meer energieopbrengst en een hoger rendement op uw investering.

Meer informatie nodig?

Neem gerust contact op

Wenst u een ander merk of type omvormer? Neemt u gerust contact met ons op voor nadere
informatie of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend offertebezoek bij u op locatie.